درباره ما

{{ alt }}

درباره مؤسسه شهرکتاب

خانواده هزار و پانصد نفری شهرکتاب این روزها بالغ بر نود و یک شعبه فعال در سراسر ایران دارد؛ ۴۰ شعبه در تهران و ۵۱ شعبه در شهرهای دیگر. مسیر رشد و توسعه شهرکتاب از اوایل سال ۱۳۷۴ با مطالعات و بررسی‌های لازم برای تدوین اهداف و ساختار تشکیلاتی شروع و از نیمه دوم این سال عملیات اجرایی برای ایجاد ستاد مرکزی آغاز شد.

موسسه‌ شهرکتاب فعالیت خود را در اسفند ماه همان سال با افتتاح نمایشگاه و فروشگاه تخصصی با حضور مرحوم دکتر حسن حبیبی معاون اول رئیس جمهور وقت، غلامحسین کرباسچی شهردار وقت تهران و حجت‌الاسلام و والمسلمین محمد خاتمی رئیس وقت کتابخانه ملی و شماری از شخصیت‌های فرهنگی آغاز کرد و در بیست و چهارم اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۵ به ثبت رسید.

در نخستین نمایشگاه، شهرکتاب با عرضه‌ ۶۰۰۰ عنوان کتاب داخلی و خارجی با استقبال بسیار گروه‌های مختلف مردم روبه‌رو شد. استقبالی که نشان از نیاز جامعه به کتاب و کتاب‌خوانی داشت و درک این نیاز و شیوه پاسخگویی شهرکتاب به آن بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خبری داشت. بازتابی که مقدمه یک تغییر پارادایم در عرضه محصولات فرهنگی بود که با تغییر چهره فروشگاه‌های کتاب در ایران همراه شد و کتاب‌فروشی را با سایر محصولات فرهنگی پیوند زد. علاوه بر این مجموعه فروشگاه‌های شهرکتاب با ایجاد فضایی آرام برای تورق و مطالعه کتاب‌ها، راه‌اندازی کافه کتاب‌ و عرضه محصولات فرهنگی دیگر مانند موسیقی، نوشت‌افزار و صنایع دستی را نیز در دستور کار قرار داد.

علاوه بر اینها شهرکتاب بنیان‌گذاری مجموعه‌ای از نشست‌های فرهنگی پایدار و پردامنه را در سال‌های اخیر انجام داد و مرکز فرهنگی شهرکتاب و شماری از فروشگاه‌های دیگر به طور منظم میزبان سرآمدان فرهنگ در قالب نشست‌های تخصصی مختلف هستند.

مدیر عامل شهرکتاب از بدو تاسیس (سال ۱۳۷۳) تا سال ۱۳۸۲ فخرالدین انوار بود، در این دوره با حمایت‌های نسبی شهرداری تهران ۳۶ شعبه شهرکتاب راه‌اندازی شد و سه شعبه نیز در مرحله راه‌اندازی بودند.

و پس از آن در نزدیک به بیست سال اخیر، مهدی فیروزان مدیرعامل مؤسسه شهرکتاب بوده است. دراین دوره حمایت‌های شهرداری‌از شهرکتاب به طور کامل قطع شده است و مؤسسه شهرکتاب با راه‌اندازی سازوکار فرنچایز پروژه توسعه شعب در تهران و شهرستان‌ها را پیگیری کرده است و با دو دهه توسعه مستقل فرهنگی، تجربه‌های گران‌سنگی در مدیریت و اقتصاد فرهنگ را خلق کرده است.